Passe-partout

 

Een passe-partout is bedoeld om het kunstwerk, poster of foto niet in direct contact te laten komen met het glas. Sommige kunstwerken hebben meer last van direct contact met glas. Een goed voorbeeld hierin zijn houtskool- en pasteltekeningen. Deze tekeningen raken beschadigd door direct contact met glas. Voor deze en andere kunstwerken is een passe-partout erg belangrijk.

Een passe-partout is eigenlijk een lijst in een lijst. En wordt gebruik gemaakt van samengeperst zuurvrij karton, hierdoor kan de passe-partout goed gesneden en bewerkt worden. De dikte van is afhankelijk van de wensen. De ruimte die ontstaat is voldoende om uw kunstwerken te beschermen tegen direct contact met het glaswerk.

 

Een passe-partout verhoogt het aanzien van elk kunstwerk

Kunstwerken zoals etsen, Litho’s, zeefdrukken, tekeningen en portretfoto’s komen vaak beter naar voren wanneer er gebruik gemaakt wordt van een passe-partout. De beleving komt dan beter tot zijn recht waardoor je altijd maar weer naar het kunstwerk wilt blijven kijken. De ambachtelijke lijsten die we speciaal voor je maken zullen dit nog eens benadrukken. De grootte van de lijst hangt af van het kunstwerk en de gekozen passe-partout.

 

Hoe maken wij een passe-partout

Wij snijden de passe-partout uit massief kartonnen platen. We werken met de beste kwaliteit en zorgen er dan ook voor dat het karton volledig zuurvrij is. Hierdoor gaat het in te lijsten kunstwerk langer mee. Naar wens geven we de toplaag een kleur of structuur mee, uiteraard kijken we samen of dit past bij de wensen en eventueel het interieur zodat de passe-partout en lijst mooi aansluit.

De achterzijde van de passe-partout is veelal wit of gebroken wit van kleur. Hier zult je verder niets van merken want het kijkvenster wordt onder een hoek van 45 graden gesneden. Hierdoor lijkt het karton dikker dan wat het in werkelijkheid is en geeft het, het kunstwerk diepte mee in de lijst.  Zo zorgen wij ervoor dat we het kunstwerk in een perfecte staat afleveren zodat jij er nog jaren van kan blijven genieten!

 

Een offerte op maat?

Als je meer wilt weten of een afspraak wilt maken neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.